Επισκευή – Βουλκανισμός παντός τύπου ελαστικών

Επισκευή Ελαστικών ΜήλιοςΤο ελαστικό είναι το μόνο σημείο επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του δρόμου.

Οι επισκευές των ελαστικών πρέπει να γίνονται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Η διαδικασία επιδιόρθωσης περιλαμβάνει ξεμοντάρισμα των ελαστικών με εκτενή επιθεώρηση του ελαστικού και την χρήση εσωτερικού *μπαλώματος*.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η χρήση του *Κορδονιού*, και σε περίπτωση ατυχήματος που υπαίτιο είναι το ελαστικό, εάν επισκευάστηκε με *κορδόνι* οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αναγνωρίζουν την αποζημίωση αυτού.

Ο έλεγχος του ελαστικού πρέπει να γίνεται αφού αφαιρεθεί από την ζάντα με σχολαστικότητα και με επαρκή φωτισμό.Ο τεχνικός πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να εξετάζει τα πλευρικά σημεία, το πέλμα , της στεφάνη και την γενική κατάσταση του ελαστικού μέσα και έξω. Όταν το όχημα κινήθηκε με μηδενικό αέρα στο ελαστικό, και αλλοίωσε την εσωτερική επίστρωση δεν επισκευάζεται και είναι ακατάλληλο.

Για ελαστικά ( Run Flat ) Που επιτρέπουν την κύλιση με τις ζάντες, σε περίπτωση επισκευής να τηρείτε απολύτως τις οδηγίες χρήσης που σας δίνει ο κατασκευαστής του ελαστικού.